Image

What's new in Enscape v4.0

Enscape 4.0 is nu beschikbaar!

Ervaar de snelheid en het gemak van real-time visualisatie met deze nieuwe versie!

Nieuw in deze versie voor Windows & Mac:

 • Nieuwe mensen en vegetatie
  Maak je visualisatie compleet met meer dan 170 nieuwe vegetatie en 30 nieuwe mensen in verschillende poses, outfits en accessoires.
 • Nvidia Denoiser voor Capture export
  De Nvidia Denoiser verminderd ruis voor de exports. Hiermee krijg je een mooi, strak en realistischer resultaat. De Nvidia Denoiser heeft effect voor de afbeeldingen, monopanorama's en video's. Deze instelling kan geactiveerd worden in het instellingen menu.
 • V-Ray scène-export update
  Breng geometrie, 3D-assets, lichten, materialen en camerapositie over via de .vrscene exporter naar V-Ray of andere ontwerpprogramma's zoals 3ds Max en Cinema 4D.
 • Nieuw Enscape UI
  Geniet van een verbeterde gebruikerservaring met blauwe tinten en stijlvolle pictogrammen voor betere leesbaarheid en visuele duidelijkheid.
 • Ondersteuning voor Rhino 8.3
  Gebruik Enscape 4.0 met de nieuwste versie van Rhino en werk naadloos binnen je gewenste omgeving.

Nieuw in deze versie voor Windows:

 • Nieuwe ondersteuning voor VR-headset
  Enscape biedt officiële ondersteuning voor de nieuwe Meta Quest 3 en HTX Vive Pro 2 headsets
 • Revit Worksharing optimalisatie
  Efficiënter samenwerken in gedeelde projecten in Revit
 • Ray-traced kunstlicht (Beta)
  Zie de verbeterde nauwkeurigheid van kunstmatige verlichting met onze revolutionaire raytraced kunstmatige verlichting, die zorgt voor scherpe en precieze schaduwranden, zelfs in scènes die worden verlicht door kleine lichtbronnen.
 • Verbeterde reflecties en global illumination
  Geniet van superieure renderkwaliteit en nauwkeurigheid in export met hardware ray tracing en onze nieuwste optimalisaties om complexe projecten te ray-tracen met gebruik van het volledige GPU-geheugen.
 • Officiële ondersteuning voor Intel ARC-serie GPU's
  Ontvang assistentie, probleemoplossing en compatibiliteitsgarantie voor Intel ARC-serie GPU's van het Enscape support team.

Note: Vanwege platformbeperkingen zijn sommige functies alleen beschikbaar op Windows.

 • Apple ondersteunt geen hardware ray-tracing GPU.
 • Revit heeft geen native macOS versie.

Enscape Training

Alles leren wat binnen Enscape mogelijk is?
Klik hier om je aan te melden voor een training

Enscape Downloaden

Klik hier om de nieuwste versie van Enscape te downloaden

Enscape Kopen

Nog geen Enscape licentie? Klik hier om een Enscape licentie te kopen

Image

What's new in Enscape v3.5.3

De nieuwe versie Enscape

De nieuwe Enscape 3.5.3 is officieel beschikbaar en heeft nu Ray-traced gekleurde schaduwen. Dit geeft je model een geweldig resultaat. Daarnaast biedt Enscape ondersteuning aan de Nvidia shadow denoiser om ruis voor de schaduwen te minimaliseren, vooral als er camerabeweging is.

Gekleurde schaduwen toepassen

Schakel "Ray-Traced Sun Shadows" in (Algemene instellingen, tabblad Rendering). Door deze optie zullen semi transparante vlakken shaduwen creëren waarbij de tintkleur van het vlak het resultaat geeft in je model.

En nog meer nieuw in Enscape

 • Enscape for Mac - Met de lancering van de nieuwe versie is Enscape for Mac nu ook beschikbaar voor Vectorworks en Archicad op de Mac. Daarnaast is de versie Enscape for Mac geüpdate en geschikt voor SketchUp 2023.1. De nieuwe versie is te downloaden via onze site.
 • Systeemeisen - Momenteel krijgen we veel vragen over de systeemeisen voor Enscape en dan met name voor Mac gebruikers. Wil je goed op een Mac kunnen werken, wordt een Mac Pro met een M2 MAX processor aangeraden met 64GB+ RAM geheugen. Voor meer informatie over de minimale systeem eisen voor Windows en Mac kun je onze site raadplegen.
 • Windows vs MacNaast de vragen over de systeemeisen zijn er ook veel vragen over de functionaliteiten in Enscape for Mac t.o.v. de Windows versie. Tussen deze versies zit inderdaad verschil en omdat een Mac PC bepaalde functionaliteiten niet kan ondersteunen, zal dit ook niet beschikbaar komen. Voor de verschillen tussen de Mac en Windows versie, bekijk onze site of neem contact met ons op.
Image

What's new in Enscape v3.5

De nieuwe versie Enscape

Enscape versie 3.5 is nu beschikbaar en heeft geweldige verbeteringen en aanvullingen op de vorige versies van Enscape.

 • Attributen van Assets aanpassen – Een veel voorkomende vraag en deze functionaliteit is nu beschikbaar. Maak een keuze uit de "Adjustable Asset serie" en verander de kleur, materiaal en variatie van bepaalde objecten. Zo kun je de kleur van een auto aanpassen of het materiaal van een bank. Ook kun je de beplanting en bomen voorzien van herstkleuren. De aanpasbare objecten zijn te vinden in de Asset library door te filteren op "Adjustable".
 • Verbeterde belichting en reflecties – Enscape heeft een nieuwe algoritme voor belichting speciaal voor videokaarten die raytracing ondersteunen (Nvidia RTX of AMD RX 6000/7000) dat voor een betere belichting, reflectie als renderkwaliteit zorgt. De verbetering zal vooral zichtbaar zijn bij indirecte verlichting voor renders van interieurs wat een realistischer resultaat geeft. Daarnaast zorgt het voor nauwkeurige belichting en realistische schaduw bij spiegelreflecties.
 • 3D mensen – De Asset library is uitgebreid met 40 nieuwe mensen die gescand zijn door de Enscape's 3D scanner. Net als bij de Adjustable Assets kun je bij deze mensen ook de kleding aanpassen. Op korte termijn zal dit aantal personen uitgebreid worden met meer mensen in de Asset library. De aanpasbare mensen zijn te vinden in de Asset library op de tag "Exclusive".
 • Verbeterde Alphakanaal export – Het was al mogelijk om de achtergrond van de render "transparant" te exporteren. Nu is het ook mogelijk om semi transparante materialen zoals ramen te exporteren. Naast het geweldige effect scheelt dit enorm in de nabewerkingstijd.
Image
Image

En nog meer nieuw in Enscape 3.5

 • Nieuw gebruikersgedeelte in de werkbalk – Gebruikers hebben nu rechtstreeks toegang tot hun account vanuit de Enscape werkbalk. Dit maakt het gemakkelijker om licenties, web standalones en panorama’s te beheren.
 • Orthografische aanzichten voor Revit – Enscape ondersteunt nu de synchronisatie van orthografische aanzichten tussen Revit en Enscape.
 • Officiële ondersteuning voor de 3D SpaceMouse – Met deze versie wordt ook de navigatie in Enscape met de 3D SpaceMouse ondersteund.
 • Lagen toewijzen aan objecten in Rhino – Bij het plaatsen van Enscape objecten in Rhino worden deze nu toegewezen aan de geselecteerde laag. Voorheen werden ze toegekend aan de Default Layer.
 • Revit 2024 ondersteuning – Enscape 3.5 ondersteunt de nieuwste versie van Revit - 2024.
Image

What's new in Enscapefor Windowsfor MACv3.4

Nu beschikbaar op Mac!

Enscape for Mac is vanaf nu beschikbaar voor SketchUp 2021 en 2022 op macOS Monterey 12.2.1 of hoger. Het bevat momenteel de volgende features die je ook in de Windows versie treft:

 • Real-time visualisatie – visualiseer modellen in real time in het Enscape rendering venster.
 • Real-time walkthrough – navigeer door gerenderde projecten met de loop-, vlieg- en perspectiefmodi.
 • Exportopties – exporteer en deel ontwerpideeën met renders, 360-graden panorama's en web standalone.
 • Visuele instellingen – gebruik een reeks sfeer-, beeld-, opname- en renderinstellingen om de perfecte look te creëren.
 • Materialen bewerken – gebruik hoogtemaps en pas texturen aan om het niveau van realisme te verhogen.
 • Gesynchroniseerde aanzichten – laat het Enscape rendering venster hetzelfde uitzicht tonen als het project.
 • Enscape Asset Library – kies uit meer dan 3.000 hoogwaardige low-poly 3D-modellen om aan een project toe te voegen.
 • Aanzichten beheren – creëer opgeslagen aanzichten om gemakkelijk aan een project te refereren en het naadloos vanuit de beste invalshoeken te presenteren.
 • Batch rendering – render aanzichten in batches om tijd te besparen.Panorama Tour – creëer een navigatiemodus binnen de Panorama Galley om ontwerpen gemakkelijk te delen.
 • Talen – Enscape for Mac is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Portugees (Brazilië), Spaans, Frans en Pools.

Functies als Virtual Reality, video en standalone export, objecten als licht- en geluidsbronnen en eigen bibliotheek zullen later worden toegevoegd.

Image

En nog meer nieuw in Enscape 3.4

 • Categories voor de Custom Asset Library – Met de Categories voor de Custom Asset Library kun je je eigen geïmporteerde objecten organiseren en structureren. Met de categorieën kun je filteren op assets, zodat je binnen een paar klikken de assets vind die je zoekt, waardoor je een snellere workflow krijgt. Aan elke categorie die je aanmaakt, kun je een naam en een pictogram geven.
 • Objecten en materialen voor interieurontwerp – De Enscape bilbiotheek bevat 210 nieuwe objecten en 52 nieuwe materialen met het thema interieurontwerp.
 • Bewaar de zonpositie in Views – Met deze functie sla je de zonpositie op in views. Voorheen werden de zonposities die je bewerkte (alleen met sneltoetsen) telkens gereset wanneer je Enscape opnieuw opstartte. Schuifregelaars en invoervelden zijn voorzien zodat je gemakkelijk specifieke zonposities voor andere aanzichten kunt reproduceren.
 • Update Views – Je kunt nu de camerapositie en zonpositie voor bestaande opgeslagen aanzichten bewerken. Voorheen kon je alleen de naam en de visuele voorinstelling voor bestaande aanzichten wijzigen.
 • Verbeterde Reflecties – De reflecties in ramen of interieurspiegels zullen met de nieuwe versie uitgebreider zijn en standaard meer details tonen. Gebruikers hoeven niets extra te doen aangezien dit automatisch wordt bijgewerkt met Enscape 3.4.
Image

What's new in Enscape v3.3

Locatiecontext

Importeer bestaande 3D gebouwen en terrein van locaties naar renders en geef zo gemakkelijk context aan ontwerpscènes. (1)

Alpha-kanaal Export

Render een afbeelding met een transparante achtergrond en bespaar kostbare tijd en moeite bij de nabewerking. Ideaal voor product renders!

Image

Educatieve Assets

Nieuwe objecten en materialen die gebruikt kunnen worden in het thema Onderwijs, maar zeker ook voor niet-onderwijsprojecten.

Image

Overige Enscape™ 3.3 verbeteringen

 • SketchUp 2022 ondersteuning!
 • Optie dat het Enscape rendervenster altijd boven het CAD-venster komt
 • Materiaal overschrijven met een de Enscape Bibliotheekmateriaal
 • Optie om uploads (web standalones en panorama's) naar een gebruikersaccount te migreren
 • Transparante materialen worden getoond in reflecties (alleen met NVIDIA RTX en AMD RX6-serie videokaarten)

(1) De context bestaat en is alleen zichtbaar in Enscape.
Wil je klant de context ook in SketchUp zichtbaar hebben? Dan heeft hij / zij PlaceMaker nodig.

Image
Image

What's new in Enscape v3.2

Dynamic Asset Placement

Met het nieuwe Dynamic Asset Placement kunnen gebruikers assets uit de Asset Libraries selecteren, plaatsen en bewerken in hun ontwerpen via het Enscape™-renderingvenster. Alles wat aan de weergave wordt toegevoegd, wordt onmiddellijk weerspiegeld in de modelleringssoftware, waardoor assets in twee richtingen kunnen worden geplaatst. Gebruikers kunnen een asset roteren, schalen en verwijderen, en alle wijzigingen worden weer gesynchroniseerd met het project. De exacte bewerkingsfuncties en -mogelijkheden zijn afhankelijk van de gebruikte modelleringssoftware. Multi-asset plaatsing is nu ook beschikbaar om snel scènes te vullen met assets zoals bomen, auto's en mensen, direct in Enscape™.

Image

Batch Panorama en Panorama Tours

Met de nieuwe Batch Panorama kunnen gebruikers nu meerdere panorama's, zoals een afbeelding, monopanorama of stereopanorama, tegelijk renderen. Panorama Tours zijn ook beschikbaar om klanten en prospects beter door voorgestelde ontwerpen te leiden - tools van derden zijn niet langer nodig.

Green Building Assets en Materialen

Met de groeiende vraag en behoefte aan duurzame architectuur, kunnen gebruikers nu genieten van een nieuwe collectie van meer dan 150 groene gebouwen, waaronder een breed scala aan bomen, planten en bloemen die vaak worden gebruikt in het ontwerp van groene gebouwen. Windturbines, elektrische centrales, twee extra elektrische voertuigen, drones, een scooter en zelfs een passagiersdrone zijn ook aan deze update toegevoegd. Gebruikers krijgen ook toegang tot ongeveer 25 groene bouwmaterialen zoals organische bakstenen, een bamboehek, gerecycled plastic, een stromuur, hooiplastic, zonnepanelen, bedrukt beton, leempleister, zonnedakpannen, houtmaterialen en aangestampte aarde.

Nieuwe Materialen en People Assets

Enscape™ 3.2 bevat ook ongeveer 30 nieuwe veelgevraagde materialen zoals behang, tegels, marmer, graniet, leer, gips en rubberteer. Gebruikers kunnen ook ongeveer 50 nieuwe items aan hun scènes toevoegen

Image

Ray-Traced Schaduwen

Schaduwscherpte en nauwkeurigheid zijn met deze release verder verbeterd door raytraced zonneschaduwen uit te breiden naar video's en realtime walkthroughs (ongeacht of de rustmodus is geactiveerd of niet).

Image

Herziene Uploadbeheer

Om de functie Upload Management in lijn te brengen met de rest van het product en gebruikers een intuïtieve workflow te bieden, is de gebruikersinterface voor dit specifieke element van Enscape™ opnieuw ontworpen. Uploads worden nu gegroepeerd op type en product, en functie-indicatoren zijn verbeterd.

Extra Enscape™ 3.2-functies

 • Wisselen van geometrie-update: Revit-, Archicad- en Vectorworks-gebruikers kunnen beslissen of alle geometrie opnieuw moet worden geladen bij het wijzigen van een weergave.
 • Vulkan ray-tracing voor AMD GPU's
 • Windows 11-ondersteuning
 • Meer verbeteringen en oplossingen
Image
Image

What's new in Enscape v3.1

Nieuwe Materialenbibliotheek

Kies uit vooraf gedefinieerde materialen van hoge kwaliteit die klaar voor gebruik zijn in uw projecten. De nieuwe bibliotheek bevat meer dan 200 materialen, waaronder materialen als hout, stof, baksteen en tegels.

Verbeterde material editor

Nu kunt u sneller en gemakkelijker materialen identificeren met een kleur- en materiaaltype-indicator in de materiaallijst. Er is ook een nieuw zelfverlichtend materiaaltype, nieuwe pictogrammen, bedieningselementen en map tabs voor verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Bovendien kunt u materiaalpakketten importeren en exporteren vanuit de material editor

Verbeteringen aan de video-editor

De video-editor heeft een vloeiender workflow. Alle aspecten van het video-creatieproces zijn nu duidelijk zichtbaar, zonder dat ze in submenu's hoeven te duiken. Er is ook een nieuwe tijdlijnweergave voor snellere en eenvoudigere video-creatie en -bewerking.

Ondersteuning voor NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling

Enscape 3.1 ondersteunt de NVIDIA DLSS-technologie, waardoor automatisch de prestaties verbeteren. De deep learning-gebaseerde upscaling-techniek rendert intern op een lagere resolutie, maar voert een schoon en scherp beeld met een hoge resolutie uit voor zowel video's van hoge kwaliteit als hoogwaardige virtual reality-walkthroughs. De rendertijd neemt dus af, maar de kwaliteit neemt toe. Deze nieuwste technologie is beschikbaar voor gebruikers met een NVIDIA RTX grafische kaart..

Panorama Gallery

Met de nieuwe Panorama Gallery kunt u meerdere panorama's tegelijkertijd groeperen en delen - perfect voor het tonen van meerdere kamers of om verschillende varianten van een ontwerp te vergelijken. Dit kan worden beheerd via de Uploads sectie van het Enscape License Center en geeft u toegang tot meer dan één panorama tegelijk via de web browser.

Vereenvoudigde Assets

Een verzameling vereenvoudigde assets die laagpolig zijn en een eenvoudige, witte uitstraling hebben. Deze eerste batch bevat elementen zoals mensen, gebouwen, vegetatie, meubilair en voertuigen. Ideaal voor gebruik in de vroege ontwerpfase.

Ray-Traced Schaduwen

U kunt nu genieten van renderings van nog hogere kwaliteit en realisme met nieuwe ray-traced schaduwen. Scherpere en nauwkeurigere schaduwen verbeteren de kwaliteit van uw renders en zijn beschikbaar in elke geëxporteerde afbeelding, panorama-export en rest-modus in walkthrough. Deze nieuwste technologie is beschikbaar voor gebruikers met een NVIDIA RTX grafische kaart.