7 Tips voor samenwerking op afstand

 

Voelt u uzelf gedesoriënteerd, weg van uw gebruikelijke werkroutines? Werken op afstand (al dan niet vanuit huis) kan zowel een vurig gewenste, niet-zo-ideale, of juist uw standaard werkmodus zijn. Onder welke noemer de SketchUp community ook valt, we hebben enkele tips & trucs voor samenwerking die u zullen helpen het meeste uit werken op afstand te halen.

Terwijl de wereld door de wereldwijde pandemie navigeert, heeft het Trimble team daarom Trimble Connect beschikbaar gesteld aan iedereen die het wil proberen. Trimble Connect is een krachtige tool binnen het SketchUp ecosysteem waarmee u al uw projectbestanden en -informatie kunt opslaan.

Hoe krijgt u toegang tot Trimble Connect vanuit SketchUp? Als u een actief SketchUp abonnement heeft, is Trimble Connect al voor u beschikbaar. Start SketchUp Pro en klik op File > Trimble Connect om de cloud toolbox te starten.

Laten we ons nu in 7 tips verdiepen die u zullen helpen om productief en verbonden te blijven met uw team terwijl u Orbit vanuit huis (#OrbitFromHome)!

1. Profiteer van ongelimiteerde cloud-opslag 

Ja, dat heeft u goed gelezen. Dat is dus ongelimiteerde cloud-opslag voor een onbeperkt aantal bestanden, van elke grootte. Met Trimble Connect kunt u modellen, beeldbibliotheken, projectreferenties en werkbestanden veilig opslaan in de cloud. Dit alles is direct toegankelijk voor u en elke medewerker die u kiest om het mee te delen. Stel de synchronisatie per uur, per dag of per week in om ervoor te zorgen dat u altijd over de nieuwste bestandsversies beschikt.

Ga eenvoudigweg naar Trimble Connect via SketchUp en synchroniseer uw gegevens rechtstreeks in de cloud.

2. Houd modelversies bij

 

U heeft dus een ‘werk-in-uitvoering’ model gedownload vanuit de cloud en onderzoekt meerdere opties. U moet oneindig veel iteraties bijhouden - sommige worden opgeslagen op uw externe harde schijf, andere op uw persoonlijke computer en één met feedback die uw collega heeft gemaild.

Het goede nieuws? In plaats van te jongleren met bestanden op al die verschillende locaties, kunt u uw modellen rechtstreeks vanuit SketchUp in Trimble Connect publiceren. Door één 'vertrouwd punt' aan te maken, kunt u eenvoudig bestandsversies bijhouden, modellen delen met uw team en voorkomen dat u met verouderde bestanden moet werken. (Win!)

3. Samenwerken aan een model

 

Werken op afstand mag niet leiden tot samenwerkingsproblemen - u kunt verankerd blijven terwijl u met andere specialisten, consultants of collega's werkt. Door een referentiemodel te importeren van SketchUp naar Trimble Connect, creëert u een vaste leidraad waar elke medewerker omheen bijdraagt.

4. Centraliseer uw bibliotheek van SketchUp assets

Breng de bestanden thuis die uw workflow snel en naadloos laten verlopen. Architectonische entourage, schaalfiguren, groepen en componenten kunnen worden beheerd en gedeeld als een centrale bibliotheek van middelen, allemaal binnen Trimble Connect.

In plaats van uw SketchUp componentenmap te koppelen aan een centrale serverlocatie die mogelijk onbereikbaar is wanneer u op afstand werkt, synchroniseert u deze rechtstreeks met een map in Trimble Connect. Open en update het vanaf elke locatie. 

5. Onderhoud effectieve projectcommunicatie

Teambesprekingen hoeven niet opgeofferd te worden, alleen maar omdat u niet persoonlijk meewerkt.

Annoteer gedeelde modellen, beoordeel en reageer op opmerkingen en houd de voortgang van het project in de gaten. Gebruik Views (denk aan Scenes in SketchUp) om een specifiek aspect van uw project te delen met belanghebbenden om een detail, verandering of taak (ToDo) visueel te communiceren.

Ontgrendel nieuwe coördinatieniveaus door bestandsrechten te beheren, toegang te geven tot de juiste medewerkers en zelfs groepen te maken voor bepaalde taken met specifieke bewerkingsrechten.

6.Toegang op alle devices

We zijn allemaal voor een gezonde balans tussen werk en privé. Als u echter tijdens een rustmoment een geniale ingeving krijgt, kunt u vooruitgang blijven boeken op elk apparaat dat zich binnen handbereik van uw bureau, bank of tuintafel bevindt. Trek modellen uit de cloud naar uw desktop of laptop om ze te bewerken, of maak aantekeningen en geef commentaar op een iPad of smartphone.

7.Ga aan de slag zonder IT gedoe

Op afstand werken zonder de aanwezigheid van een technisch toverteam? U kunt Trimble Connect met SketchUp gaan gebruiken zonder een uitgebreide VPN-setup of hi-tech systeemeisen. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en uw SketchUp toegang - snel en eenvoudig!

Al geprobeerd? Hashtag uw SketchUp projecten #OrbitFromHome en tag @SketchUp voor een kans om te worden weergegeven op hun sociale kanalen. Veel plezier werken op afstand!