SketchUp handleiding

Installeren

Via onze download pagina is de nieuwste versie van SketchUp downloaden. Klik het bestand aan wat u wens en sla deze op uw computer op.

  • appleMac OSX: bij het downloaden ontvangt u een dmg installatie bestand. Door te dubbelklikken opent het begin venster van de setup. Sleep links het SketchUp logo naar racht op het programma's logo. Hiermee zet u de installatie in gang. Na het voltooien kan dit venster gesloten worden en kunt u SketchUp Pro terug vinden in uw prgramma of dashboard overzicht.

  • windowsWindows: bij het downloaden ontvangt u een exe installatie bestand. Start deze door er met de rechtermuisklik op te klikken en te kiezen voor de optie "Als administrator uitvoeren". Via deze weg zal SketchUp op de juiste manier worden geinstalleerd. Na het voltooien van de installatie zal deze op uw bureaublad en in het programma overzicht terug te vinden zijn.

 

Licentie activeren

Om een licentie te activeren start u SketchUp Pro (met administrator rechten). SketchUp start vervolgens in het welkomsscherm.Via de knop "Add license" of via het pulldown menu "License" komt u in het license menu. Voer uw serial code in de eerste regel en de autorisatie code in de tweede regel in. Klik vervolgens op "Add license". Let op, hiervoor heeft u een werkende internet verbinding nodig. Uw gegevens die aan uw licentie gekoppeld zijn worden opgehaald en de licentie wordt geactiveerd.

Als het welkomsscherm niet opstart, maar u komt direct in SketchUp is er een andere mogelijkheid om uw licentie te activeren. Voor Mac gebruikers gaat u links naar "SketchUp" -> "License" en u kunt in dit menu uw licentie gegevens invoeren. Voor Windows gebruikers gaat u naar "Help" -> "License" en vervolgens kunt u hier uw licentie gegevens invoeren.

Mochten er problemen zijn met de activatie, ga dan naar deze pagina en open het menu "FAQ" of neem contact met ons op.