SketchUp handleiding

Trimble ID met meerdere seats/gebruikers

Als je bedrijf de beschikking heeft over een aantal seats voor SketchUp dan kan je deze zelf verdelen over de verschillende gebruikers. Deze gebruikers moeten daarvoor wel een eigen Trimble-ID hebben.

Er zijn 3 account types:

 • Account Owner

  De "Account owner" beheert (standaard) de gebruikers en kan eventueel extra licenties aan het abonnement toevoegen (dit gaat altijd via de reseller).
 • 21b trimble editCompany Admin

  De "Company Admin" kan net als de "Account owner" naast SketchUp gebruiken óók de gebruikers beheren.
 • Product User

  De "Product User" heeft alleen toegang tot de SketchUp licentie en kan geen andere gebruikers in het account toewijzen, wijzigen of verwijderen.

De eigenschappen van de gebruikers, kun je wijzigen door de "Edit" knop (3 puntjes) te klikken en te kiezen voor "Change Role". Zowel de "Account Owner", "Company Admin" als de "Product User" kunnen voorzien worden van een SketchUp abonnement.


Account management

 1. Open het "Account Management Portal" van Trimble.

 2. Log in met het Trimble-ID waarop de SketchUp seats geleverd werden (email adres en zelf gekozen wachtwoord).

  06 account

 3. Klik op je "company"

  20 trimble company

 4. Ga naar de pagina “Members” en gebruik de knop ”Add New User” om een Trimble-ID van je medewerkers aan de SketchUp seats te koppelen of aan te maken..

  21 trimble members
  Geef vervolgens ook op, of het hier om een "Company Admin" of alleen "Product User" gaat en geef verolgens bij de onderste optie "Product Access" aan of de gebruiker een SketchUp licentie toegewezen krijgt:

  21c trimble edit

  Wil je dit achteraf instellen of wijzigen, dan kan dit via de "Edit" knop (3 puntjes). Klik vervolgens op "Modify Product Acces" om de licentie te koppelen of ontkoppelen.

  21 trimble edit
  Door middel van de optie "Remove User" de gebruiker helemaal worden verwijderd.

  Note; Ben je naast "Account Owner" ook een gebruiker van SketchUp, maak dan ook een persoonlijk Trimble-ID aan en voeg dit toe aan members. Dit om het overzicht te bewaren.

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.